Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miből lesz a cserebogár?

Miből lesz a cserebogár?
Avagy hogy lett Gombos Zoltánból divattervező?

Minden kezdet nagyon meghatározó lehet, és sokszor befolyásolhatják életünk további alakulását is.

A bemutatkozó szövegemben olvashattátok már rólam, hogy már egészen korán, gyermekkoromban kiválasztottam magamnak ezt a fantasztikus hivatást. Hogy is történt ez?

A rajz iránti szeretetem és fogékonyságom már igen korán megmutatkozott. Egészen kis koromban, az óvodában is csak rajzoltam, ha tehettem. Ahogy nőttem, egyre inkább a női öltözékek grafikai megjelenítése vonzott, amelyeket most már utólag nevezhetünk a divatgrafika kezdeti lépéseinek is.

A divatgrafika elkészítésének folyamata és annak szeretete a mai napig a legkedvesebb „munka” számomra a ruhatervezés folyamatában. Van, akinek a szabászat és az alapanyagok gondos kiválasztása, és ezek egységbe való rendezése adja meg tervezői életének a gerincét.

Számomra valahogy mindig a divatgrafika marad a legizgalmasabb lépés, hiszen ez a kezdet, ami nagyon izgalmas utat jár be egészen a kreáció megvalósulásáig. Fantasztikus érzés látni, amint egy rajz a megrendelő által megálmodott öltözékké formálódik a folyamat során!

Szeretettel osztom meg veletek első divatgrafikáimat, amelyet szívesen veszek elő abból az úgy nevezett „emlékkönyvből”.

11 éves kor

Gombos Zoltán divattervező gyerekkori divatrajzai Gombos Zoltán divattervező gyerekkori divatrajzai Gombos Zoltán divattervező gyerekkori divatrajzai Gombos Zoltán divattervező gyerekkori divatrajzai Gombos Zoltán divattervező gyerekkori divatrajzai

Egy újabb korszak, "érettebb" látásmód

A következő időszak - 5. osztály általános iskola! - már egy másik, talán érettebb látásmódot tükröző korszak kezdetét jelentette a számomra.

Sok képzőművész, festőlegenda munkásságát szokás különböző alkotói korszakokba rendezni (Picassso: kék korszak vagy Rippl-Rónai József: kukoricás stílusa). Talán nem nagy szerénytelenség, ha ugyanez hangzik el egy ruhatervező szájából (tollából). De azt gondolom, az évek múlásával visszatekintve, én is megtehetem grafikáim hasonló „korszakos” besorolását.

Most az általam „mazsolafejes”-nek elnevezett korszakból hoztam nektek pár divattervet.

A fotókon látható grafikák 1986-ban készültek (11-éves korban), amik azt gondolom, remekül érzékeltetik az akkori kor divatját: hangsúlyos vállak, Y-sziluett, eltúlzott, hosszított szabásvonalú zakók, romantikus fodros részletek.

Hordanátok ezeket most? smiley

Gombos Zoltán gyerekkori divatrajzai Gombos Zoltán gyerekkori divatrajzai Gombos Zoltán divattervező gyerekkori divatrajzai

Bővebben a pályafutásomról itt olvashattok.

szerző: Gombos Zoltán

#divattervező #fashiondesigner #ruhatervezés

Tartalomhoz tartozó címkék: #rólunk